Actietips


Tip 1. Personaliseer je actiepagina

De beste actiepagina’s vertellen een persoonlijk verhaal. Vertel mensen waarom jij een actie bent gestart en waarom jij je hard wilt inzetten om geld in te zamelen voor Artsen zonder Grenzen, én natuurlijk: waarom ze moeten doneren. Vertel waarom je vindt dat het werk van Artsen zonder Grenzen - Medische noodhulp waar hulp het hardst nodig is - hun steun verdient.

Tip 2. Voeg foto’s en een filmpje toe

Een foto van jezelf geeft je actiepagina een persoonlijk tintje. Als je een filmpje plaatst, zorg er dan voor dat het bijvoorbeeld grappig, innovatief, orgineel en/of aansprekend is zodat mensen eerder geneigd zullen zijn om je pagina door te sturen naar vrienden.

Tip 3. Vertel iedereen over je actiepagina 

Voordat je iedereen die je kent gaat mailen is het verstandig om al een aantal donaties te hebben. Vraag je familie en dierbaarste vrienden persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen een e-mail stuurt. Overigens kijken donateurs veelal naar hetgeen al gegeven is aan donaties dus als je een aantal grote bedragen hebt zal dit in je voordeel werken!

Tip 4. Personaliseer je e-mail

Kies een tekst die past bij de groep mensen die je mailt - collega’s, vrienden, je leraren op school etc. Je kunt via onze website mensen mailen maar ook vanuit je eigen mailprogramma. Vergeet niet een link naar je actiepagina mee te sturen!

Tip 5. Maak reclame

Probeer publiciteit te geven aan je actiepagina. Dit kun je bijvoorbeeld doen door wat posters te printen en deze op te hangen en/of uit te delen. Plaats een link naar je actiepagina op je eigen website die van je bedrijf, organisatie of school.

Tip 6. Benader lokale media

Een paar regels in een lokale krant of op de lokale radio kunnen zorgen voor nieuwe bezoekers en donateurs. Vergeet niet te melden wie je bent, wat voor een actie je doet, waar je dat gaat doen, wanneer en vooral ook, waarom. Meer achtergrond over wat Artsen zonder Grenzen doet en het laatste nieuws over onze hulp vind je op onze website: www.artsenzondergrenzen.nl.

Tip 7. Plaats een link in al je e-mails

Plaats een link naar je actiepagina in elke e-mail die je verstuurt. Dit zal zorgen voor meer bezoekers en wellicht ook meer donateurs. Bovendien kunnen mensen zo zien dat het nog steeds actueel is en je er nog steeds mee bezig bent.

Tip 8. Houd je actiepagina actueel

Bezoek je eigen actiepagina regelmatig en reageer op je 'post'. Geef ook aan hoe het gaat en wat je volgende stappen zijn. Zorg ervoor dat je bezoekers en fans zien dat je er fanatiek mee bezig bent.

Tip 9. Stuur een herinneringsmail

Blijf volhouden. Meestal heb je meer dan één mailtje nodig om mensen over te halen. Heel belangrijk: bedank iedereen persoonlijk die jou steunt met een donatie. Je hebt dan meteen de gelegenheid om hem/haar te vragen om jouw actiepagina door te sturen aan zijn/haar vrienden.

Tip 10. Blijf geld ophalen ook nadat jouw actie is volbracht

Ongeveer 20% van de donaties vindt plaats nadat de actie is volbracht. Dus kies (indien mogelijk) als einddatum één week nadat je je actie hebt volbracht. Het volbrengen van je actie is ook weer een goed contactmoment, ofwel: een goed moment voor een (laatste) mailing met verzoek om alsnog te doneren.