Marathon Valencia (3 december) voor Artsen Zonder Grenzen

Bente Schreurs

Raised

1,080
108% reached of my target amount €1,000
0% Achieved from my goal 42 km

Op zondag 3 december sta ik aan de start van de marathon, in Valencia. Mijn eerste marathon... Heel spannend en zwaar, maar natuurlijk niet te vergelijken met de lijdensweg waar miljoenen anderen momenteel doorheen gaan, vanwege oorlogen, ziekte of natuurrampen.

Recent heb ik besloten om mijn marathon daarom te combineren met een doneeractie. Onder andere vanwege de frustratie en machteloosheid die ik voel bij het zien van de verschrikkelijke beelden van de duizenden slachtoffers in Gaza. Mensen (en dieren) die om het leven komen, familie verliezen en geen kant op kunnen. Er moet nú een staakt-het-vuren komen, en medische en humanitaire hulp Gaza binnengelaten worden. Extra hulpverleners en medische voorraden zijn dringend nodig.

Ondanks alle uitdagingen doet Artsen zonder Grenzen er alles aan de slachtoffers in Gaza te helpen, bijvoorbeeld via Egypte. Ook zijn ze natuurlijk actief in andere landen waar medische hulp momenteel hard nodig is, zoals Afghanistan, Ethiopië en Soedan.

Mocht je íets kunnen missen en een financiële bijdrage willen leveren, please do so! Alle beetjes helpen 🙏 Alvast enorm bedankt!