Onze Nijmeegse vier/drie daagse in een notendop

23 juli 2022 23:41

Op maandag 18 juli zijn we aangekomen bij ons logeeradres in Nijmegen en werden we hartelijk ontvangen met een heerlijke lunch. We zijn naar het centrum gefietst en hebben onze startbewijzen opgehaald. Het was toen al druk in het centrum van Nijmegen. Gewandeld langs de prachtige kade en vele gezellige pleintjes, waar divers bandjes speelde en muziek was te horen. Later op de middag arriveerde nog twee lopers. Totaal waren we met 6 lopers bij ons gastgezin. Helaas zijn de 2 lopers voor de 50 km beiden uitgevallen.

Op dinsdag 19 juli was het snikheet, het was 39 graden in Nijmegen. Door extreme hitte is  de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse afgelast. In de middag kwamen er nog drie gasten bij, waarvan twee de 40 km succesvol hebben gelopen. In de middag naar Basic Fit gegaan om aan onze conditie te werken. In de avond hebben we met de andere lopers in het centrum gegeten en zijn we op tijd naar huis gegaan.

De 1e dag, woensdag 20 juli zijn we begonnen met de vier/driedaagse van Nijmegen. Om 06.00 gestart met onze tweede vier/drie daagse. Tijdens het lopen wordt je gecontroleerd en je kaartje geknipt. De enthousiaste mensen aan de kant boden ons komkommer, tomaatjes, meloen, snoep en zoutjes aan. De kinderen vonden het leuk en om een handje te geven of een box. Veelal was er muziek en dans naast de spontane aanmoedigingen. Eunice werd tijdens de loop door een meneer aangesproken, zijn broer had gewerkt voor Artsen Zonder Grenzen en gaf aan dat het een heel mooi doel is. Tijdens deze wandeldagen, hebben we veel mooie gesprekken gehad met andere lopers. We waren om 15:15 klaar met lopen, moe maar voldaan.

Bij thuiskomst had onze gastvrouw een heerlijke courgette soep voor ons gemaakt. Samen met onze medelopers heerlijk gegeten van de soep, het stokbrood, de pesto en de knoflookboter. Later op de avond hebben we nog op gebak getrakteerd en gezongen op de verjaardag dag van Lucien. Na een korte wandeling in de omgeving van ons logeeradres, op tijd naar bed gegaan.

De 2e dag, donderdag 21 juli was de zwaarste dag, heuvel op en heuvel af, de zeven heuvels in Groesbeek. We zijn om 05.30 gestart. In de ochtend hebben we een paar flinke regenbuien gehad. Het heeft de hele middag geregend, de sfeer was er niet minder om. Wel natte schoenen en sokken. We hebben onze sokken nog wel een keer verwisseld en onze voeten ingesmeerd met kamferspiritus, dat gaf een  verkoelend gevoel aan je voeten.

De 3e dag, vrijdag 22 juli was het licht bewolkt. We begonnen om 06:00 met de laatste wandeldag. Na een trage start, in een lekker wandeltempo doorgelopen. Naarmate de dag vorderde werd het steeds warmer en zonniger. Lucien heeft de laatste uren uitgelopen met pijn en vocht in de knie. Toen we thuis kwamen gelijk de knie gekoeld en nam de zwelling af. De hele week zijn we gemotiveerd door het enthousiaste publiek en medelopers. Dit heeft ons zeker geholpen tijdens de moeilijke momenten. We hebben ons tweede speldje gehaald, een kroontje op onze inspanning deze week. Naast onze persoonlijke target het meedoen en uitlopen van de vier/drie daagse, hebben we ook het andere doel gehaald.  De sponsor actie voor Artsen Zonder Grenzen. Het streefbedrag was € 300,00, inmiddels staat de teller op € 340,00! 

Nog wat cijfers, de 1e dag zijn er 1490 lopers uitgevallen, mede vanwege de warmte in de middag.  Totaal zijn er 6001 lopers uitgevallen en  totaal hebben 41.325 de drie/vier daagse van Nijmegen uitgelopen.

Als laatste willen we iedereen bedanken die ons heeft gesteund of een bijdrage heeft gedaan voor de sponsorloop voor Artsen Zonder Grenzen.

 

Lucien en Eunice