F

Zorg voor zorg

Fardau van Hulsteijn

Raised

345
17% reached of my target amount €2,000
Closed You can't donate anymore

Artsen zonder grenzen. Een organisatie waar verpleegkundig personeel, artsen, verloskundigen, technici etc. samen zich inzetten voor onze medemensen in nood. Collega's die samenwerken. Net als wij. Maar dan in moeilijke, primitieve, soms gevaarlijke omstandigheden. Met als doel, de patiënt. Net als wij. Mensen die familie achter laten, alles aan de kant zetten. Geen bonus krijgen voor hun werk. Anders dan wij. Laten we een gift van onze bonus geven voor hun werk, zodat het door kan gaan. Zorg voor zorg. Met elkaar. Wij samen.

“Artsen zonder Grenzen biedt hulp aan duizenden mensen per dag. Mannen, vrouwen en kinderen die dringend medische zorg nodig hebben. Jullie donatie kan dit mede mogelijk maken.  

Door de inzet van hun logistieke teams biedt Artsen zonder Grenzen hulp in de meest uitdagende omstandigheden. Bijvoorbeeld in het door geweld verscheurde CAR (Centraal Afrikaanse Republiek) behandelden hun teams bijna 40.000 malariapatiënten. Meer dan 1.000 kinderen werden opgenomen in hun kliniek. Bovendien delen zij op veilige afstand preventieve medicijnen uit. Dit is van levensbelang, omdat malaria hier de belangrijkste doodsoorzaak is van kinderen jonger dan vijf. Ook in Bangladesh stonden hun teams voor een uitdaging. Toen in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld difterie uitbrak, waren een miljoen pillen nodig. Ondanks importbeperkingen zorgden hun logistieke teams voor de medicijnen. Het lukte om de uitbraak de kop in te drukken. 

Het zijn voorbeelden van hoe de medische hulp van Artsen zonder Grenzen altijd doorgaat. Dankzij jullie. Zelfs nu dit door corona wordt bemoeilijkt. Artsen zonder Grenzen blijft ervoor zorgen dat de meest kwetsbare mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Of dat nu gaat over mensen die ernstig ziek zijn, slachtoffers van een ramp of mensen op de vlucht. Namens de patiënten en medewerkers overal ter wereld: heel hartelijk dank voor jullie steun!

Algemene introductie over Artsen zonder Grenzen:

https://www.artsenzondergrenzen.nl/wij-zijn-artsen-zonder-grenzen/

Het laatste nieuws over het werk:

https://www.artsenzondergrenzen.nl/nieuws/

Informatie over de projecten:

https://www.artsenzondergrenzen.nl/projecten/

 

Ik zou het supergaaf vinden dat we met elkaar, als verpleegkundigen en/of andere disciplines, financieel van ons laten horen! Voor de zorg, voor de patiënt. Hier dichtbij, of ver weg. 

Heel hartelijke groet!

Fardau