H

Humanitaire crisis in Gaza

Help mee

Raised

2.200
44% reached of my target amount €5.000

Artsen zonder Grenzen spreekt zich uit tegen onrecht en helpt wie dan ook, waar dan ook. Waar de nood het hoogst is zijn er Artsen zonder Grenzen teams om hulp te bieden. Natuurrampen, ziekte-uitbraken en conflicten. Ook in Gaza, al meer dan 20 jaar.

Toen jij en ik de kans kregen om onze levens in vrijheid te leiden, om te studeren en om onze kinderen in veiligheid op te laten groeien waren Artsen zonder Grenzen teams al meer dan 50 jaar bezig om mensen te helpen, in Afghanistan, in Yemen, in Bangladesh en op alle andere plekken in de wereld.

Het verschrikkelijke nieuws over het verlies van onschuldige levens in Gaza en Israël en de aanvallen op ziekenhuizen raken ons allemaal. Onafgemaakte levens van jongeren, ouderen, vrouwen en kinderen en de mensen die van ze houden en achterblijven met de vraag hoe die levens hadden kunnen zijn.

Artsen zonder Grenzen teams hebben in Gaza dag en nacht gewerkt door de escalatie van het geweld. Een groot aantal mensen heeft dringend medische hulp nodig, maar onder de huidige omstandigheden is het verlenen van zorg ontzettend moeilijk. Er is een groot tekort aan water en elektriciteit. Als arts is soms het enige licht wat je tijdens een operatie hebt, het licht van je telefoon. De situatie voor zowel patiënten als zorgverleners is extreem gevaarlijk, omdat ook ziekenhuizen en ambulances doelwit zijn van aanvallen.

Sinds 2019 werk ik als vrijwilliger voor Artsen zonder Grenzen op ons kantoor in Amsterdam. Dit jaar heb ik voor het eerst in het veld gewerkt. Ik heb gezien hoe belangrijk het is dat er hulpverleners zijn die iedereen helpen, ongeacht wie je bent.

Vandaag wil ik je vragen om ook te helpen. Voor Gaza en alle andere plekken waar Artsen zonder Grenzen teams aanwezig zijn. Door te laten zien dat het aanvallen van ziekenhuizen niet kan, dat elk mens recht heeft op zorg. Dat elk mens recht heeft op hulp, ook Palestijnen. Net als jij en ik.

Ik vraag je om een financiële bijdrage te leveren net als ik, en ik vraag je e-mail adres. Zo kunnen wij laten zien dat we Artsen zonder Grenzen steunen en kan ik je op de hoogte blijven houden.

Wil je deze pagina delen met familie en vrienden?

Artsen zonder Grenzen heeft onze steun nodig!

Ferhat