Masteractie: donatie voor Artsen zonder Grenzen

Hans Heuvelmans

Raised

625
41% reached of my target amount €1,500
Closed You can't donate anymore

Bijdrage leveren voor noodhulp

Ik weet uit eigen beleving hoe het wordt ervaren om hulp te krijgen als je midden in een crisissituatie bent beland. Een situatie waar je niet om hebt gevraagd. Als dan - in sommige gevallen letterlijk - alles om je heen is weggevallen, blijken er soms toch mensen te bestaan - die van een andere planeet lijken te komen - die zich om je bekommeren.

Die hulp moet niet enkel lettelijk worden gezien: geneesmiddelen, tenten, medisch personeel etc. Juist het feit dat er nog mensen zijn die aan je denken en iets voor je willen doen terwijl er geen licht meer lijkt aan het einde van de tunnel, heeft een psychologisch effect dat flinke indruk op mij heeft gemaakt.

De mensen met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt, zetten zich in om de Nederlandse gezondheidszorg te verbeteren. In het geval van mijn specifieke vakgebied daarentegen, minder slecht te maken. Nu ik van die wereld afscheid ga nemen, lijkt het mij een mooie gedachte om gezamenlijk een inzet te leveren voor plekken op de wereld waar de gezondheidszorg oneindig veel slechter is dan de Nederlandse.

Kortom, naast de Masterclass een Masteractie!