baby's zonder grenzen

Marlieke & Erik Gelukkige ouders

Raised

343
45% reached of my target amount €750
Closed You can't donate anymore
Lieve familie en vrienden,
Wat zijn wij de afgelopen week al verwend met cadeaus. Zoveel dat we ons realiseren dat als iedereen ons zo blijft verwennen ons huis te klein is maar misschien wel het ergst Noak de helft van de spullen niet draagt of niet mee speelt, gewoonweg omdat het te veel is. 
Naast alle mooie cadeaus zijn wij ook heel dankbaar voor de goede zorg die wij hebben ontvangen tijdens de zwangerschap/bevalling en daarna. We realiseren des ter meer hoe goed wij het in Nederland hebben.
Nu willen wij vragen, als jullie niet al een cadeautje hebben of jullie als cadeautje aan Noak een kleinigheid willen doneren voor het ''help moeders en kinderen in nood'' van artsen zonder grensen. Voor bijv. 10 euro kunnen zij al en kit maken voor een veilige (thuis) bevalling voor 1 moeder en haar baby.
Met Noak erbij hebben wij alles wat ons hartje begeert. Wij hebben alle lieve en goed bedoelde cadeaus niet nodig, en delen liever ons geluk met andere. Laten we ouders die het wat minder getroffen hebben op deze wereld een iets betere start geven. Voel je dus niet bezwaard om zonder cadeau langs te komen, dat is nou net een beetje de bedoeling.
Mocht je toch echt niet met legen handen op kraambezoek willen komen kijk dan eens bij ons 'verlang' lijstje voor tips: https://www.lijstje.nl/KindjeStapper
Liefs de trotse ouders Erik en Marlieke 
Hoe komen we hierop?
In 2013 heeft Marlieke een opleiding 'tropen verpleegkunde' gedaan, met de droom om na twee jaar werkervaring opdoen in nederland tijdelijk naar een derdewereldland te vertrekken als verpleegkundige. Er kwam alleen roet in het eten, de liefde (Erik). 
Tijdens deze opleiding heeft Marlieke Willienke ontmoet. Zij volgde als verloskundige de cursus om zich voor te bereiden op haar geplande emigratie naar Niger met haar gezin. Het land waar er 1 verloskundige per 55.000 inwoners leeft. Het idee dat zoveel vrouwen een bevalling zonder goede voorbereiding/begeleiding moeten doen met alle gevolgen van dien zet ons aan het denken. Willienke woont nog steeds met haar gezin in Niger. Wij hebben contact met haar opgenomen om te kijken hoe we het goede werk dat zij (en vele hulpverleners met haar) kunnen ondersteunen. Willienke, vertelde dat haar project voldoende geld heeft momenteel en wees ons op deze mooie actie van artsen zonder grensen:
Donaties vragen voor hulp aan moeders en kinderen in nood i.p.v. kraamcadeaus. Presies wat wij zochten.