Toernooi Op Maat

Stef Steeman

Raised

60
1% reached of my target amount €5,000
Closed You can't donate anymore

Ik heb in de corona-tijd de website https://toernooiopmaat.nl met een nieuw systeem voor tennistoernooien ontwikkeld. Tennisverenigingen kunnen dit systeem gratis gebruiken, ik vraag ze alleen een vrijwillige donatie te doen op deze actiepagina van Artsen zonder Grenzen.

Toernooien in dit systeem worden anders gepland dan in een afvalsysteem of poulesysteem. Iedere deelnemer geeft bij de inschrijving aan hoeveel wedstrijden hij of zij wil spelen in een categorie en Toernooi Op Maat plant deze wedstrijden in tegen spelers of dubbelteams met vergelijkbare actuele ranking. Deelnemers hebben dus zo veel mogelijk controle over hoeveel wedstrijden ze in een toernooi spelen, met als voordelen: niet meer afvallen na één ronde en alle wedstrijden zijn vooraf bekend.

Toernooi Op Maat heeft met succes gedraaid bij mijn eigen club, met veel positieve reacties van de deelnemers. “Heel fijn om zelf het aantal wedstrijden te kunnen bepalen en ook om zo veel verhinderingen te kunnen aangeven als je zelf wilt”. “Nu kan ik met mijn wisselende diensten toch meedoen aan het toernooi”. Ook voor de toernooiorganisatie is het systeem heel makkelijk in gebruik. Na het inschrijven worden de wedstrijden met een druk op de knop gepland en gecommuniceerd naar de deelnemers.