Baby zusje Yara Kirkels

Yara Kirkels

Raised

530
212% reached of my target amount €250
Closed You can't donate anymore

Op 1 juli is ons dochtertje Yara met 35 weken geboren. Ons kleine krachtige meisje doet het gelukkig onwijs goed. De eerste week is ze in het ziekenhuis goed in de gaten gehouden. Ze was snel uit de couveuse en had al snel geen apparatuur meer nodig. Bij een prematuurtje zijn deze extra controles en voorzieningen van groot belang. We zijn dan ook dankbaar voor de medische zorg die we hebben ontvangen. Na een klein weekje mochten we met haar naar huis. Hier mag ze nu rustig bij ons verder groeien.

Ook tijdens mijn zwangerschappen heb ik gemerkt hoe groot het belang van goede medische zorg is. Bij veel dingen geloof ik in de werking van de natuur. Maar tijdens mijn zwangerschappen bleek ik hier toch niet helemaal op te kunnen vertrouwen. Ik was blij dat ik bij enkele onvolledige miskramen door medische ingrepen geholpen kon worden. Zowel ons zoontje Tijmen als ons dochtertje Yara zijn uiteindelijk met een (spoed)keizersnede ter wereld gekomen. Toen bleek dat Tijmen in stuit lag, was ik opgelucht dat hij met een keizersnede geboren kon worden. En toen ik bij de zwangerschap van Yara bloedingen kreeg was ik blij dat ook zij op een snelle en veilige manier met een keizersnede geboren kon worden.

Ik ben hierdoor extra dankbaar voor de medische zorg en de mogelijkheden in Nederland. Ik ben blij dat ik alle keren op goede en snelle medische hulp kon rekenen. We zijn dankbaar voor onze twee gezonde kinderen. 

Deze medische zekerheid wens ik ook toe aan moeders in ontwikkelingslanden en conflictgebieden. Met eigen ogen heb ik in landen als Nicaragua en Ecuador gezien hoe medische zorg tekort kan schieten of niet voor iedereen toegankelijk is. In oorlogs- of conflictgebieden is dit een nog groter probleem. Ik wens ook moeders en kinderen in deze landen een veilige geboorte. Ik geloof dat deze actie hier een bijdrage aan kan leveren.

We vinden het mooi als mensen als kraamcadeau een bijdrage willen leveren aan deze actie. Bij ons zoontje Tijmen hebben we ook meegedaan en is er een mooi bedrag aan Baby zonder Grenzen gedoneerd. Ook bij de geboorte van Yara hopen we hier een leuke bijdrage aan te kunnen leveren❤.